Voorjaarscompetitie

14 december 2018

Badminton Nederland nam recent het initiatief tot een zogenaamde ”voorjaarscompetitie” en nodigt verenigingen in Noord-Holland (en aangrenzend) uit om één of meerdere teams in te schrijven. Let op: Alleen teams die in de reguliere competitie seizoen 2018/ 2019 deelnemen kunnen zich inschrijven voor de voorjaarscompetitie.

Samengevat de opzet van de voorjaarscompetitie:

Periode
Half februari 2019 t/m half mei 2019

Wie
Klasse B (6e t/m 7e Divisie)
Klasse C (8e t/m 9e Divisie)
Jeugdklasse 1 t/m 4 (dezelfde leeftijdsindeling als in de huidige competitie)

Wedstrijden
Maximaal 5 thuis- en 5 uitwedstrijden

Het gaat om maximaal 6 teams in een poule. Dat betekent dat de hele voorjaarscompetitie bestaat uit 10 wedstrijden.

Senioren spelen de volgende wedstrijden: Mannendubbel, Vrouwendubbel, Gemengd Dubbel 1 en Gemengd Dubbel 2. Dat betekent dat het enkelspel niet gespeeld wordt in deze competitie. Dat zijn dus 4 wedstrijden per wedstrijd en tenminste 2 dames en 2 heren in een team. De wedstrijden mogen alleen worden gespeeld op doordeweekse dagen vanaf 19:30 uur en bij de mogelijkheden van 2 banen vanaf 20:00 uur. Dat betekent in het geval van De Shuttle een thuiswedstrijd op dinsdag en/ of vrijdagavond.

Jeugd speelt de volgende wedstrijden: Mannendubbel, Vrouwendubbel, Mannenenkel 1, Mannenenkel 2, Vrouwenenkel 1 en Vrouwenenkel 2. Dat betekent dat de gemengd dubbel niet gespeeld wordt in deze competitie. De wedstrijden worden gespeeld op zondag. De tijd wordt nader bekend gemaakt.

Kosten
Voor een bestaand competitieteam (huidige competitie) rekent de Bond geen extra inschrijfgeld.
In verband met extra baanhuur en extra shuttles schatten wij de totale kosten voor deelname op circa €15,- per deelnemer bij bijvoorbeeld een team met 4 spelers. Dat is ongeveer €1,50 per wedstrijd.

De inschrijving hiervoor moet De Shuttle vóór de Kerst realiseren. Geef je interesse door aan de teamcommissie vóór 21 december 2018, dan kan de teamcommissie tijdig bepalen of wij op verantwoorde wijze een team kunnen inschrijven.

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Kool, Eugene Dreuning en Jeroen Bleekendaal

Teamcommissie

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services