Vanaf 1 april nieuws via WhatsApp

7 maart 2023

Jarenlang zijn alle ouders en leden via e-mails op de hoogte gehouden van alles wat speelt bij onze vereniging. Het bestuur heeft besloten om per 1 april 2023 te stoppen met het versturen van nieuwsbrieven. De laatste jaren is het percentage mensen dat nieuwsbrieven opent, laat staan leest of reageert, flink gedaald. Veel belangrijk of relevant nieuws komt dus niet aan. Maar er komt wat moois voor terug! Daar hebben wij alleen jouw mobiele telefoonnummer voor nodig.

WhatsApp Business
WhatsApp Business is de professionele variant van WhatsApp zoals we dat kennen. In deze versie kunnen wij vanuit een verenigingsprofiel leden en ouders op de hoogte houden door middel van appjes en notificaties die jij vervolgens via WhatsApp ontvangt. Ons profiel is uitgebreid met actuele informatie, zoals adresgegevens, openingstijden, linkjes naar onze socials en een online webshop waarin wij bijvoorbeeld onze clubshirts, gripjes of trainingspakken kunnen aanbieden.

Geen vervelende groepsgesprekken
WhatsApp Business geeft ons de mogelijkheid om iedereen individueel toe te wijzen aan een relevante verzendlijst, zoals jeugd competitiespelers, senioren recreantenspelers of competitieteam De Shuttle J1. We gebruiken dit om snel en eenvoudig een bericht te sturen naar een specifieke groep zònder dat jij daardoor in een groepsgesprek komt te zitten. Kortom: Wij versturen bijvoorbeeld een bericht naar 20 mensen tegelijk, maar het lijkt alsof jij deze van ons persoonlijk ontvangt. Jouw telefoonnummer wordt dan ook nooit openbaar gemaakt met anderen.

End-to-end versleuteling
De end-to-end versleuteling zorgt ervoor dat alleen jij en de persoon met wie je communiceert kunnen lezen of beluisteren wat er is verzonden en niemand anders, zelfs WhatsApp niet.


1) Zorg ervoor dat je gebruik maakt van WhatsApp en ons telefoonnummer hebt opgeslagen in je contactenlijst (0683070125).

2) Stuur ons een berichtje met je voor- en achternaam (als je een ouder bent, dan stuur je je eigen naam én de naam van je kind).


Extra weetjes
– Als je als ouder meerdere kinderen hebt die lid zijn van onze vereniging, geef dan alle namen van kinderen op in je berichtje.
– Als je als ouders allebei afzonderlijk berichten van ons op jullie telefoon willen ontvangen, meld je dan allebei aan via bovenstaande stappen.
– Je kunt van ons appjes ontvangen tussen 08:00 uur en 22:00 uur, tenzij jij ons hebt benaderd met een vraag.
– We sturen lang niet iedere dag een appje. Verwacht dus geen spam over elk klein dingetje.
– Je hoeft niets te downloaden. WhatsApp Business is volledig compatibel met WhatsApp.
– Wij geven in onze appjes altijd aan van wie het afkomstig is (meerdere bestuursleden kunnen het account beheren, maar voornamelijk Jason).
– Leden die nu aan de trainers doorgeven dat ze niet kunnen trainen, blijven dat ook naar de trainers sturen en niet naar het WhatsApp Business nummer.
– Stuur ons vooral een appje naar dit nummer als je een vraag hebt over bijvoorbeeld contributie, training, competitie of andere zaken!

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services