Nog maar een weekje wachten! (checklist jeugd)

23 augustus 2022

Op dinsdag 30 augustus gaan we weer van start met een nieuw badmintonseizoen en wat fijn is het dat we weer in onze eigen vertrouwde sporthal mogen spelen! Voordat we beginnen willen wij nog een aantal belangrijke mededelingen doen:

  • Kijk je sportkleding, en nog belangrijker: je sportschoenen, even na of alles nog past. Mocht je nieuwe sportschoenen nodig hebben, let dan even op het volgende. Kies voor een zool met structuur. Als je een schoen hebt met een zachte zool zak je te diep weg bij zware oefeningen en ben je direct alle stabiliteit kwijt. Je enkels en knieën kunnen hierdoor gevaarlijk naar binnen komen. Dit kan je, naast veel krachtverlies, ook nare blessures opleveren! Wij zien nog regelmatig jeugd op schoenen trainen met een te zachte zool en juist badmintonners hebben grip nodig om niet uit te glijden tijdens de oefeningen!
  • Graag passende sportkleding. Je bent misschien gegroeid (in de lengte of in de breedte) en past misschien niet meer zo goed in dat shirtje of broekje. 
  • Zorg voor een flesje/bidon met water zodat je tussendoor even kan drinken. 
  • Wij hopen dat jullie er weer enorm veel zin in hebben en gaan er dan ook vanuit dat er weer vol enthousiasme meegedaan wordt met de trainingen. Dat begint sowieso met op tijd te komen, de training begint om 18:30 uur, dan ben je al omgekleed en sta je klaar met je racket in je handen.
  • Inzet is erg belangrijk, je doet tenslotte iets wat je leuk vindt en wilt daarin beter worden! Als jij je inzet, zorg je voor een positieve sfeer in de groep, stimuleer je andere spelers en heb je veel meer plezier in je sport! Ga je met deze instelling naar de training, dan kom je met een voldaan gevoel weer thuis.
  • Ook zorgt het voor betere schoolprestaties! Dus mocht je het heel druk hebben op school, zorg dan toch even voor een avondje ontspanning en kom evengoed badmintonnen! Wedden dat jij betere cijfers haalt op school?! 😉
  • Als competitiespeler speel je ook in de weekenden. Mocht je toch een keer niet kunnen, meldt dat dan zo snel mogelijk bij zowel de trainer als de teamcaptain zodat er gekeken kan worden naar eventuele invallers.
  • De recreantengroep is een beetje teruggelopen. Er komen een aantal acties om badminton
    te promoten. Ook jij kan daarin bijdragen! Maak badminton enthousiast bij vrienden en vriendinnen en neem ze mee! Ook gaan we weer flyeren en kun je je daarvoor aanmelden.

De indeling van de trainingsgroepen is aankomend seizoen weer iets anders, want er zijn een aantal spelers competitie gaan spelen en stromen dan ook door naar een andere groep. We hebben de indeling via de e-mail verstuurd. Niet ontvangen? Stuur dan even een appje!

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag! Geniet nog even van een weekje vakantie en dan zien we jullie allemaal op dinsdag 30 augustus voor de eerste training!

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services