De Shuttle J1 #3 van Nederland

26 juni 2018

In het weekend van 23 en 24 juni 2018 deed ons jeugdteam, de J1, mee aan de Nederlands Kampioenschappen voor regio teams in de leeftijdsklasse onder 19 jaar. Zij hadden dit verdiend doordat zij in de reguliere competitie kampioen waren geworden van de regio Noord-Holland.

Twee jaar geleden werd dit zelfde team Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie onder 15 jaar. Omdat het seizoen van ons al afgelopen was hebben we 4 weken lang extra trainingen gedaan om de spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op dit kampioenschap. Zowel op 23 als 24 juni werden er 2 wedstrijden gespeeld van 5 partijen. Er werd een mix, herenenkel, damesenkel, damesdubbel en herendubbel gespeeld. Er was 1 poule van 5 clubs.

Op zaterdag werd afgetrapt tegen BC Inside, dit werd een gelijk opgaande strijd die in de laatste partij, de damesdubbel, in 3 sets werd gewonnen door BC Inside. Hierdoor werd het 2-3 voor BC Inside. Na 6 uur rust werd de 2de wedstrijd gespeeld tegen BC Randstad. Vooraf was al bekend dat dit een zware tegenstander zou zijn. Ieder punt dat we konden pakken was mooi meegenomen. Er werd 1 punt gehaald: na een zware drie-setter won Barry zijn enkel. Rond 9 uur s’ avonds ging het complete team met hun supporters en trainers naar een hotel in Eerbeek voor de evaluatie van de wedstrijden onder het genot van een drankje.

De volgende dag, op zondag, was de eerste wedstrijd om 10 uur tegen BC Velp. Zij stonden op dat moment op de 2de plaats. Het was een hele spannende wedstrijd met maar liefst 3 drie-setters. Helaas werd er net aan met 3-2 verloren. Winst was er voor de mix van Lysa en Barry en het herendubbel van Robin en Barry. De beslissende damesdubbel werd nipt in 3 sets verloren. In de laatste wedstrijd tegen BC Flits zou er bij winst nog een 3de plaats in zitten. De mix werd in een vreemde partij met wisselend spel gewonnen in 3 sets. De 2 enkelspellen werden verloren maar het herendubbel van Robin en Barry maakt de stand gelijk 2-2. Het damesdubbel van Lysa en Iris deed het uitstekend en won de beslissende partij in 2 sets! Hierdoor werd een keurige 3de plaats behaald!

De foto’s staan hier

Laatste nieuws

┬ę Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services