Je kunt je weer aanmelden voor de dubbelcompetitie

10 december 2022

Alle senioren kunnen zich weer aanmelden voor de dubbelcompetitie (herendubbelcompetitie en mixcompetitie)! Het is een leuke korte variant van de reguliere competitie en geschikt voor beginners tot en met de 6e divisie van de Bondscompetitie. Vanuit Probeerbadminton.nu kun je ook goed instromen op niveau C. Met deze competitie kun je op recreatief niveau wedstrijden spelen tegen iemand van een andere vereniging uit de buurt. Tenslotte speel je alleen maar dubbels/mixen en geen enkels!

Uitgangspunt is dat de competitiewedstrijden op de reguliere trainings/-speelavond gespeeld gaan worden, waardoor het geen extra tijd in de toch al drukke agenda inneemt.

Voor wie?
Voor badmintonners die dubbelen leuk vinden en dit graag tegen andere verenigingen willen doen in een competitie die weinig extra tijd kost, flexibel van opzet is en maximaal acht wedstrijden betreft (maximaal 4 thuis- en 4 uitwedstrijden).

Format
De dubbelcompetities bestaan uit drie partijen per wedstrijd. In de herendubbelcompetitie speel je 3x een herendubbel en in de mixcompetitie speel je 1x een heren/damesdubbel en 2x een gemengd dubbel. Teams bestaan dan ook uit minimaal drie spelers (mag ook meer, om bijvoorbeeld beter te kunnen rouleren als iemand niet kan). De wedstrijdduur van de wedstrijd is ongeveer anderhalf uur. De poules bestaan uit maximaal vijf teams waarbij de het de bedoeling is om de reisafstand zo kort mogelijk te houden. Hoe groter het aantal aanmeldingen in een gebied hoe korter de afstand (voor ons betekent dat in het meest gunstige geval wedstrijden tegen bijvoorbeeld Swish Krommenie, Matchpoint Zaanstad, Bavio Purmerend, etc.).

Niveaus
Niveau A
6e/7e Divisie met veren shuttles

Niveau B
8e/9e Divisie met nylon shuttles

Niveau C
Beginnende recreanten (ook via Probeerbadminton.nu!) met nylon shuttles

Wanneer?
De competitie start vanaf 6 februari 2023 en eindigt uiterlijk 4 juni 2023. In deze periode speel je maximaal acht wedstrijden wat neerkomt op één wedstrijd in de twee weken. In de planning is ook rekening gehouden met de schoolvakanties.

Kosten
Voor €20 per team kun je deelnemen aan deze competitie. Dit bedrag wordt via de vereniging geïnd.

Inschrijven
Je kunt jouw team aanmelden tot en met 6 januari 2023 door een e-mail te sturen naar isavdmeer@live.nl. Geef hierbij het volgende aan:

  • Welke soort competitie (herendubbelcompetitie of mixcompetitie);
  • Welke spelers (voor- en achternaam);
  • Welk niveau (A, B of C);
  • Voorkeur thuisspeeldag (dinsdag- of vrijdagavond);

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services