De Shuttle 4 behaalt een knappe vierde plaats in de 7e Divisie op het NKC!

2 juli 2023

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 heeft De Shuttle 4 deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Competitieteams in de 7e Divisie. Het team, bestaande uit Xander van de Kerkhoff, Sander Sinkeldam, Anne van der Hoff en Tirza de Boer, heeft een goede prestatie geleverd tijdens het toernooi dat plaatsvond in de Hanzehal in Zutphen.

Na een succesvolle poulefase én een reeks van voorrondes, waar zij streden tegen andere Nederlandse poulewinnaars in de 7e Divisie, wist De Shuttle 4, mede dankzij de inzet van invaller Sjoerd Kool, zich te kwalificeren voor het NK. Met een goed spel en een beetje aanpassingsvermogen eindigde het team dit weekend op een verdienstelijke vierde plaats. Een groot deel van de wedstrijden werd namelijk met nylon shuttles gespeeld, terwijl het team in de poulefase met veren shuttles speelde. De regels voor wat betreft het gebruik van shuttles liggen landelijk niet op één lijn, waardoor nylon shuttles de voorkeurspositie kregen.

Sander, Xander, Anne en Tirza

Op zaterdag om 14:00 uur begon de eerste wedstrijd tussen De Shuttle 4 en Bravo 1. De gemengd dubbel, gespeeld door Sander en Anne, was een bijzonder gelijkwaardige partij. Na een spannende derde set wist Bravo met een score van 22-20 de overwinning te behalen. Hoewel De Shuttle 4 een moeilijke start had met het verlies in het gemengd dubbel, lieten ze zich niet uit het veld slaan in de volgende wedstrijden. In het enkelspel slaagde Tirza erin om haar tegenstander te verslaan, evenals de dames dubbel waarin Tirza en Anne hun tegenstanders versloegen. Al met al een nipt verlies: 2-3.

In de tweede wedstrijd tegen Mariken 8, gespeeld om 19:00 uur, behaalde Tirza een gemakkelijke overwinning in het enkelspel. Ook Tirza en Anne wisten opnieuw in twee sets te winnen in de damesdubbel. Helaas ging de herendubbel verloren na een spannende strijd die werd beslist in de derde set. Eindstand: 2-3.

Op zondag stond De Shuttle 4 om 10:00 uur tegenover de derde en laatste tegenstander Raptim 1 en het team begon goed met een overwinning in de gemengd dubbel, gespeeld door Sander en Anne. De rest van de partijen werden helaas verloren, waaronder een wederom gewaagde heren dubbel van Xander en Sander. Eindstand: 1-4, wat resulteert in de vierde plek van Nederland!

Hoewel jullie deze keer niet de kampioenstitel hebben veroverd, willen we jullie namens het hele bestuur laten weten dat we trots we zijn op deze prestatie. Er is flink gestreden tegen sterke tegenstanders en jullie hebben als team een bijzondere ervaring opgedaan. Neem dat mee naar volgend seizoen, waarin er welverdiend een divisie hoger gespeeld gaat worden! 🏆

Alle wedstrijduitslagen terugkijken? Dat kan hier!

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services