Cindy geeft raad: Besteed meer aandacht aan passende kleding, schoenen en rackets!

22 januari 2020

Het valt op dat er te weinig aandacht wordt besteed aan kleding en materiaal, vooral bij jeugdspelers. Regelmatig spreek ik onze spelers aan op te krappe kleding, te klein en slecht schoeisel en kapotte rackets. Het is jammer om te zien dat het speelplezier wordt belemmerd door deze problemen.

Basis tips voor geschikt badmintonkleding
Het materiaal is een van de belangrijkste dingen om mee rekening te houden bij het kiezen van sportkleding. Zorg ervoor dat je een materiaal kiest dat ademt. Dit zorgt ervoor dat zweet goed kan worden afgevoerd, wat je vocht- en temperatuurregeling verbetert. Vermijd kleding van puur katoen, katoen houdt namelijk vocht vast. Kies eerder voor kleding met polyester, deze stof is resistent tegen zweet en droogt snel. Het is daarnaast belangrijk dat een stof lekker zit, zodat je je fijn kan bewegen tijdens de oefeningen. Dit geldt voor zowel sportshirts als sportbroekjes en -rokjes.

Basis tips voor goede badmintonschoenen
Geen zwarte zool en het liefst met een veter. De zool moet stevig genoeg zijn om uitglijden te voorkomen (rubber). Nu lopen er heel veel spelers op een foamachtige zool: te glad en bied geen stevigheid voor de voet en enkel. Dat is juist in de badmintonsport heel belangrijk! Vanwege het vele draaien, remmen en springen is de demping en stabiliteit erg belangrijk bij het voorkomen van blessures.

Basis tips voor een goed badmintonracket
Als de bespanning stuk gaat en het frame is nog goed, dan kun je het racket voor €17,50 laten bespannen via onze vereniging! Mocht je een nieuw racket willen kopen, zorg dan dat je een racket kiest wat uit één geheel gemaakt is, dus geen T-stukje onder het blad. Rackets kun je natuurlijk in een sportwinkel kopen maar ook via internet. Test in de winkel altijd even of het racket recht is. Dat doe je door het racket op de grond te leggen en op beide kanten op het gedeelte onder het blad te duwen. Het racket moet aan beide zijden dezelfde vering hebben.

Op de website van Decathlon lees je meer over de verschillende soorten rackets waardoor je jouw ideale match kunt vinden.

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag!

Groetjes Cindy

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services