Banen afhangen (bij drukke speelavonden)

26 september 2023

Edit: alleen van toepassing op druk bezette dinsdagavonden.

Zoals vermeld tijdens de ALV van vorige week gaan we vanaf vanavond bij de senioren starten met het afhangen van banen. Reden hiervoor is een goede verdeling van het aantal beschikbare banen in verhouding tot het aantal aanwezige spelers + in onze ogen een fijner alternatief voor het bekende ‘rackets op elkaar’. Het principe is heel simpel. Hieronder kort de spelregels:

  • Er hangt ter hoogte van de heren kleedkamer een afhangbord (gemaakt door onze eigen Edwin) bestaande uit 12 banen in tijdsblokken van 20 minuten. Onder deze tijdsblokken bevinden zich 4 haakjes (voor 4 spelers (dubbel/mix)).
  • Iedereen krijgt bij binnenkomst een sleutelhanger met eigen naam. Tip: bewaar deze altijd in je tas bij je racket. Deze kun je gelijk in het eerste tijdsblok ophangen.
  • Om 20:20 uur (en na elke 20 minuten daarna) wordt er omgeroepen dat er gewisseld kan worden. Genoeg tijd dus voor minstens één set of zelfs een hele wedstrijd! Pas vanaf dat moment kun je je sleutelhanger naar elke willekeurige baan in het volgende tijdsblok hangen. Zo kun je een beetje bepalen met/tegen wie je op de baan staat of je hangt het geheel willekeurig op.
  • Zit jij een ronde aan de kant? Dan kun je wel alvast je sleutelhanger ophangen in het volgende tijdsblok.
  • Het is de bedoeling dat we dit iedere dinsdagavond bij de senioren gaan doen. Heb jij training op dinsdag van Anouck? Tijdens de training hoef je geen baan af te hangen. Na de training weer wel.

Extra oproep: Sinds kort zijn een aantal jeugdleden doorgestroomd naar de senioren. Ze zouden het erg leuk vinden om met iedereen een wedstrijdje te spelen, dus maak vooral kennis en neem ze mee de baan op!

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services