Alle competities definitief stopgezet

22 januari 2021

Badminton Nederland heeft besloten om per direct alle lopende competities voor dit seizoen te beëindigen. Door de verlenging van de huidige lockdown tot minstens dinsdag 9 februari is het conform de opgestelde routekaart niet meer mogelijk om de reeds opgestarte competities nog uit te spelen. Badminton Nederland beseft dat dit een ingrijpend besluit is, maar in hun ogen wel het juiste besluit.

De Bond heeft in een eerder stadium diverse alternatieve scenario’s ontwikkeld om de competitie toch uit te laten spelen, maar vindt het momenteel in meerdere opzichten onverantwoord. De gezondheid van iedereen in badmintonnend Nederland staat voorop en een verplichte hervatting zou kunnen leiden tot zowel logistieke als financiële problemen voor verenigingen. Daarnaast kunnen ze de competitie niet hervatten zonder dat spelers fatsoenlijk kunnen trainen.

Competities

Dit besluit betreft alle competities. Daarnaast betekent dit ook dat er dit seizoen geen (regionale) competities meer worden opgestart. Er worden geen kampioenen benoemd en er zal geen promotie en/of degradatie worden toegepast. Alle teams die zich hebben ingeschreven voor het seizoen 2020-2021 komen in het seizoen 2021-2022 uit in dezelfde divisie/klasse.

Alternatief

Momenteel heeft Badminton Nederland geen zicht op wanneer er versoepelingen plaatsvinden, maar ze willen wel een alternatieve competitie/toernooi voor competitieteams aanbieden indien de situatie dit natuurlijk toestaat. Dit alternatief gaan ze uitwerken, maar zal een vrije inschrijving betreffen en er zullen geen deelnamekosten zijn.

Mochten er naar aanleiding van het stopzetten van de competitie vragen zijn, dan vernemen wij dit graag.

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services