Afgelasting evenementen en competities door coronamaatregelen

3 april 2020

Hieronder volgt een bericht van Badminton Nederland (2 april 2020):

Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving en helaas dus ook op onze geliefde badmintonsport. Dinsdag 31 maart jl. heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen te verlengen tot en met 28 april. Het bondsbestuur heeft naar aanleiding hiervan besloten alle toernooien en competities die onder de vlag van Badminton Nederland vallen dit seizoen niet meer uit te spelen. Dit vanwege het feit dat mocht er na 28 april weer gespeeld gaan worden, de benodigde voorbereidingstijd te krap is. Tevens is er bij competities al een groot aantal speelweken weggevallen vanwege de maatregelen. Daarbij komt bij dat het bestuur de kans gering acht dat meteen na 28 april de evenementen wel weer toegestaan zouden worden. Om geen onduidelijke situatie te creëren is daarom besloten om alle evenementen en competities onder de vlag van Badminton Nederland voor dit seizoen te schrappen.

Inmiddels hebben de organiserende verenigingen van de Master en Junior Master-toernooien ook het besluit genomen hun toernooien af te gelasten. Wat er gebeurt met de reeds behaalde punten in beide circuits wordt binnenkort bekendgemaakt. Verenigingen die andere toernooien organiseren in deze periode zijn ook aan het overwegen of deze afgelast zullen worden of niet.
Bondsvoorzitter Michel Bezuijen: ‘Het is geen gemakkelijk besluit maar wel onvermijdelijk. Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid tijdens deze crisis en uiten concreet onze solidariteit met alle inwoners van Nederland. Het is op dit moment nog niet mogelijk om aan te geven wat en wanneer weer gepland zal worden. Veel sterkte allemaal! Laten we uitkijken naar het komende seizoen waar we onze mooie sport overal, binnen en buiten, weer kunnen spelen en laten we vooral goed voor elkaar zorgen!’

Tegelijkertijd heeft het bestuur besloten de geplande Regiovergaderingen dit voorjaar niet door te laten gaan. Als consequentie hiervan gaat de in juni geplande Jaarvergadering ook niet door. Het bondsbestuur komt zo snel mogelijk met een planning voor de regiovergaderingen en de Jaarvergadering voor na de zomer.

We hopen op jullie begrip en zien iedereen graag na deze moeilijke periode weer gezond terug op de badmintonbaan.

Hieronder een lijst met afgelaste evenementen die voornamelijk voor leden van De Shuttle relevant zijn:

 • Regio Jeugdkampioenschappen (onderdeel van Junior Master Circuit)
  • Gespeeld zijn: Noord, Oost en Centrum
  • Afgelast zijn: Noord-Holland, Zuid-West, Brabant en Limburg
 • NK Competitieteams
  • Diverse regionale voorronden voor jeugd
  • Voorronden bondscompetitie 13 juni
  • Finaleweekend 27 en 28 juni
 • Recreantencompetities (VJC Centrum (inclusief slottoernooi), voorjaarscompetitie Noord-Holland en Voorjaarscompetitie Oost, mannen-, vrouwen- en dubbelcompetitie in Zuid-West en de Bekercompetitie in Zeeland.

Laatste nieuws

© Badmintonvereniging De Shuttle | 2017-2024 | Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door Sjoerd Conijn Services